Vi söker en Samtalsterapeut till vår nystartade enhet i Simtuna, Enköping

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla vår nystartade verksamhet. Vi startade 1/9 2020 och är fortfarande i uppstartsfas. Du kommer att vara med i att påverka arbetet. Vi är ett glatt gäng som brinner för arbetet med klienter.
Iris Utvecklingscenter drivs av medarbetare som vill skapa förändring för människor i livsproblem grundat i beroende/missbruk och psykisk ohälsa. Vårt syfte är att med individuellt formade behandlingsprogram hjälpa våra klienter att nå bestående förändring – en hållbar och värdig vardag!

Uppdraget och din roll
Vi söker en samtalsterapeut till vår verksamhet i Simtuna, Enköping. Samtalsterapeuten har primärt ansvar över behandlingen för 4 till 6 klienter. Ansvaret innebär kontakter med placerande socialtjänst, behandlingsinnehållet för klienten, enskilda samtal samt gruppsamtal, dokumentation m.m. Du kommer tillsammans med kolleger planera, genomföra samt utvärdera missbruksbehandlingen för våra klienter. Det finns stor möjlighet att kunna påverka hur arbetet läggs upp. Du kommer även vara med i det dagliga som sker på behandlingshemmet, ex aktiviteter, se till att yttre samt inre miljö är tilltalande, skjutsningar, drogkontroller m.m.

Enheten ligger i en lugn och idyllisk miljö i Simtuna, 2 mil nordöst om Enköping. Omgivningen är lantlig med goda möjligheter till friluftsaktiviteter. Behandlingshemmet har 13 platser och målgruppen är klienter med LARO behandling som även behöver en missbruksbehandling för sitt sidomissbruk. Personal finns på plats dygnet runt. Verksamheten vilar på en systemteoretisk grund medan behandlingen utgår från KBT (Kognitiv beteendeterapi). Enheten har idag 7 anställda samt några timvikarier.

Din profil och bakgrund
För att trivas hos oss är du precis som vi klientfokuserad och engagerad i ditt arbete. Då vi är en nystartad liten verksamhet är det viktigt att du uppskattar variation och att få uppgifter lite utanför din yrkesroll ibland. Vi värdesätter flexibilitet, professionalism, initiativrikedom samt humor. Du har en grundläggande psykoterapiutbildning, med inriktning på KBT. Vi ser att du har en akademisk utbildning som till exempel sjuksköterska med psykiatrikompetens, socionom, beteendevetare, sociolog eller annan likvärdig utbildning. Vi uppskattar även erfarenhet från missbruksarbete och psykiatri samt erfarenhet från socialtjänst, region eller HVB verksamhet. Du har körkort.
Detta är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse och vi tillämpar provanställning.
Alkohol och drogtest görs för slutkandidater i alla våra rekryteringar och registerutdrag ska visas upp.

Eventuella frågor besvaras av:
Verksamhetschef, Nina Andersson, tfn 0171 – 62 04 03.

Vi ser fram emot din ansökan!
CV bifogas ansökan som sker via e-post: tjanst.simtuna@irisuc.se Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan snarast, senast den 1 mars.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy