Vi söker en behandlingspedagog till Iris kvinnoenhet Ryfors

Vill du ha ett meningsfullt arbete i en vacker och unik miljö tillsammans med engagerade och drivna kollegor? Är du en kreativ och trygg person med glimten i ögat? Brinner du för att vara med och göra skillnad i kvinnors liv?
Då kan Iris Utvecklingscenter Ryfors vara en arbetsplats för dig.

Uppdraget och din roll
Vi har en varm, lugn och respektfull behandlingsmiljö och ditt uppdrag är att aktivt stödja våra klienters förändringsarbete här. Vi erbjuder ett utvecklande och självständigt arbete, med arbetstid främst under kvällar och helger.

I ditt ansvarsområde ingår det:
· Att arbeta motiverande, stödjande, stärkande och aktiverande
· Att arbeta för en trygg, varm och läkande behandlingsmiljö
· Att ge stöd till daglig struktur och rutiner
· Att planera och genomföra insatser som rör socialrehabilitering, friskvård och fritid

Din profil och bakgrund
Vi tror att du har erfarenhet, goda kunskaper och förståelse för problematiken hos vår målgrupp. Du är trygg i dig själv, gillar att jobba i nära relationer och är bra på att fånga behovet av stöd och samtal i stunden. Du har lätt för att skapa energi och engagemang och kan också arbeta med klientgruppen som helhet. Eftersom ett arbetspass sällan är det andra likt behöver du också vara flexibel och lösningsfokuserad som person.
Vi som arbetar här fungerar bäst tillsammans med dig som också gillar att prova nytt. Vi stöttar varandra i vardagen med värme och humor. Vi uppskattar kvalitet, estetisk och vet vikten av de små detaljerna.
Du har en relevant högskole- eller yrkesutbildning som till exempel socialpedagog eller behandlingspedagog eller motsvarande i kombination med flera års erfarenhet. Om du har ett friskvårdsintresse är det ett extra plus i kanten.
Alla som arbetar hos oss förstår vikten av respektfullt och varmt bemötande, gentemot både kollegor och våra klienter. Du förstår att vi människor har mer gemensamt än vad som skiljer oss åt.

Om oss
Iris Ryfors är en liten och specialiserad behandlingsenhet för kvinnor 20–55 år med beroende/missbruksproblematik och psykisk ohälsa som depression, ångestproblematik, våldsutsatthet och symtom på trauman. Vi erbjuder genomgående insatser som tar hänsyn till målgruppens behov av både en behandlingsmiljö och insatser som främjar återhämtning, läkning och förändring.
Iris Utvecklingscenter AB grundades 1986 och är ett medarbetarägt vårdföretag som idag har verksamheter i Enköping, Hestra, Mullsjö, Ryfors, Stockholm och Jönköping. Vi har alltid satsat på kunskap och fortsätter att utveckla vår verksamhet för att möta nya och gamla behov i vår målgrupp. Iris-gruppen växer och kommer att fortsätta göra det.

Iris mission
Vi ser alltid möjligheterna. Vi är övertygade om att det är möjligt för alla med beroende och livsproblem att forma en hållbar vardag och ett värdigt liv. Vi vet att ett starkt teamarbete inom Iris – i samverkan med närstående, vårdaktörer och myndigheter – är avgörande för att skapa en verkligt integrerad vårdfläta – i varje enskild behandling. Vi går till jobbet hängivna denna uppgift och med en vilja att tänka nytt, utveckla vårdflätan och utveckla våra perspektiv. Ambitionen hos oss alla är hög, vilket smittar av sig.
Det bär vi med oss, varje dag och i varje möte.
Det räddar liv.

Vill du veta mer kontakta:
Lina Romberg 0392 – 375 12 eller lina.romberg@irisuc.se
Vi ser fram emot din ansökan!

CV bifogas ansökan som sker via e-post: ryf@irisuc.se
Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan, senast den 31 april.

Detta är en 85 % tjänst med tillträde enligt överenskommelse, gärna i mitten av juni, och vi tillämpar provanställning.
I denna rekrytering kallar vi endast kvinnliga sökande eftersom det bara är kvinnor som arbetar på enheten. Alkohol och drogtest görs för slutkandidater i alla våra rekryteringar och registerutdrag ska visas upp.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy